News

science center 02 credit cobe

Cobe designs CO₂-neutral museum in Sweden

Cobe has won an international competition for a new science museum in the Swedish university city of Lund. The museum will be constructed in wood, is fully CO₂-neutral and has the potential to become a future icon of sustainability. The plans for the new museum were announced yesterday at a major event as part of Almedalen Week on the island of Gotland in Sweden.

The science museum is to promote general interest in natural science and research in an engaging and playful way, thus also helping to cement Lund’s international position as a science city and serve as an inviting and cultural landmark for the local area and the region at large.

The two-story building has a total floor space of 6,000 square meters and will contain exhibition halls, a gallery, a reception area, workshops, a museum shop, a restaurant, offices and an auditorium, scheduled to open in 2024.