In collaboration with CLEVER, which supplies charging solutions for electric vehicles, COBE unveils the design for the ultra-fast charging station. The idea is to let drivers take a meaningful break during their journey.

 

The charging station takes the form of a series of structural ‘trees’, with ‘crowns’ that filter light and shade to create a green environment with a calming atmosphere. The modular approach means that the design is scalable, and that one ‘tree’ can easily be multiplied to become a ‘forest’ depending on the required capacity. 

 

Over the next couple of years, a total of eight charging stations will be built in Denmark, the first one completed in Fredericia mid-2018, and a further 40 in Sweden and Norway.

Share news on facebook

Share news on twitter

Ragnarock - Denmark's Museum for Pop, Rock and Youth Culture is nominated for the Danish renovation award - Renover Prisen. The award aims to inspire and acknowledge the diciplin of great renovation and thereby encourgage the society to engage in more renovation projects in the future. 

 

The winner will be announced in September 2018.

 

In the meantime, read more about the nomination here.

Share news on facebook

Share news on twitter

COBE's Dan Stubbergaard is keynote speaker at the Architectural Association School of Architecture's M.Arch Jury Week. The lecture will be based on COBE's past ten years of practice, grounded in social livability and urban democracy. 

 

Read more about the keynote lecture here.

 

When:

8 January 2018, at 18.30

 

Where:

Architectural Association School of Architecture

AA Lecture Hall

36 Bedford Square

London

United Kingdom

Share news on facebook

Share news on twitter

COBE and Norwegian brewery LERVIG unveil their plans for an 11.000 m2 vernacular visitor center and brewery in central Stavanger, Norway. Located on the edge of the fjord, COBE and LERVIG envision a unique attraction for locals and visitors to Stavanger. A brewery will be the heart of the new building, surrounded by a visitor center, a ‘street-food’ market, a harbour bath and promenade, and a roof vegetable garden, all framed by a grid of wooden arched and publicly accessible - tailored to celebrate city life.

 

See more images on COBE's Facebook.

Share news on facebook

Share news on twitter

Last week our proposal for the German Wallpaper Museum in Kassel received an honorable mention in a competition attended by 30 international architectural practices. 

 

Located in the heart of Kassel's historic museum landscape, the 4.800 m2 museum is the first and only museum dedicated to wallpaper in the world. Acting as a gentle counterbalance to the historic context, the museum appears as a white canvas for the 23,000 wallpaper objects exhibited.

 

Resembling a roll of wallpaper, facade openings, staircases and exhibition walls have rounded corners. In this way, wallpaper becomes the focal point for the overall design concept – celebrating the museum’s state-of-the-art collection from the 15th century to the present day, including gilt-leather specimens from the Renaissance, Baroque and Rococo eras as well as flocked and canvas wallpapers of the 18th century and hand-printed French panoramic wallpapers of the 19th century.

Share news on facebook

Share news on twitter

COBE and BRUT, together with ARA, UTIL and Buro MOVE, reveal the winning design for Place Schuman in Brussels, Belgium. Located in the heart of the European Quarter, in between the main institutions of the European Union, including the European Council and the European Commission, Place Schuman constitutes the entrance to the EU. 

 

The project transforms a heavily trafficked roundabout into an urban space and meeting point. Inspired by the shape of the European Parliaments’ hemicycle, a reflective roof covering an urban agora unites all citizens and institutions of the EU and transforms the European Quarter from a city for cars into a city for people.

Share news on facebook

Share news on twitter

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse (Association for the Beautification of the Capital) awards The Silo with a golden plaquette for beautifying the city of Copenhagen. 

 

Established in 1886, the association annually honours selected initiatives which enhance the embellishment of Denmark's capital.

 

See more info here.

Share news on facebook

Share news on twitter

Today, the 750 m2 Volunteer House for the Danish Red Cross was inaugurated at a grand opening event attended by HRH the Crown Prince and volunteers of the Danish Red Cross, among others.

 

Shaped as a triangle with a publicly accessible roof surface, Red Cross Volunteer House is designed to invite people in, as well as encourage passers-by to enter and explore. It is not just a building, but a project set to develop voluntary work and become a focal point for anyone wanting to contribute to Red Cross’s efforts to help people in need.

 

See more images from the opening event on COBE's Facebook.

Share news on facebook

Share news on twitter

COBE, Sted and Oluf Jørgensen win the competition to design a 8,500 m2 Science & Innovation Hub at Aalborg University, Denmark.

 

The building rises as a terraced volume that forges new connections and urban intensification at the university campus. In order to promote idea generation and innovation, users will be able to inhabit a new type of un-programmed workshop space – named Garages - where the users define their own rules and methods of co-working. The garages, along with an atrium street are the innovative basis for informal learning, acting as a supplement to the formal education and research offered at Aalborg University.

 

The Science & Innovation Hub is set for completion end of 2021.

Share news on facebook

Share news on twitter

The grand opening of Red Cross Volunteer House is set for November 30 2017! Shaped as a triangle with a publicly accessible roof surface, the Volunteer House is designed with the ambition of inviting people in as well as encouraging passers-by to enter and explore. This is a building for the 25,000 Red Cross volunteers but also a public space and an urban living room for the entire city.

 

See more info about the grand opening here.

Share news on facebook

Share news on twitter